Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sıhhati tehlikeye düşürebilecek besinler listesini güncellemeye devam ediyor.
Bakanlık, “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresindeki bilgilere ekleme yaptı.
Buna nazaran, taklit-tağşiş yapıldığı katılaşmış eser sayısı 849’a sıhhati tehlikeye düşüren eser sayısı 176’ya yükseldi.
Son yapılan testlerde; sucukta kanatlı et ve sakatat zeytinyağında tohum yağı, çiftlik yoğurdunda bitkisel yağ, manda kaymakta inek, sütü kaşar peynir de ise nişasta tespit edildi.
Taklit yahut tağşiş yapılan besinler listesinde;
– Hasibe Bakar-Kasap Hikmet firmasına ilişkin kıymada Sakatat (Taşlık)- B.R.K. Ayvalı marka natural taş baskı sızma zeytinyağında tohum yağları karıştırılması
– Arifoğlu marka kekikte yabancı husus tespiti
– Silivri Aksoy marka çiftlik yoğurdunda bitkisel yağ
– Tepeden marka ısıl süreç görmüş piliç kuvez sucukta mekanik ayrılmış kanatlı et
– Görgüneroğlu marka ısıl süreç görmüş sucukta sakatat (baş eti)
– Küp Zirve marka naturel sızma zeytinyağında pirina yağı karıştırılması
– Zeytinada marka natürel sızma zeytinyağı-5 lt’de tohum yağları
– Gemlik marka natürel sızma zeytinyağı-5 lt’de tohum yağları
– Beyaz Altın marka kaymakta yüzde yağ oranının düşük olması
– Yöresel Natur Karahisar marka manda kaymakta inek sütü
– Bahardan marka kaşar peynirinde bitkisel yağ
– Uğur Erceylan marka ısıl süreç görmüş piliç sucukta mekanik ayrılmış kanatlı ve nişasta tespit edildi.
TEK TIRNAKLI ETE RASTLANDI
Sağlığı tehlikeye düşürecek besinler listesinde ise Adem Tozman’a İlişkin Hareketli Araç firmanın modül kırmızı etinde ise tek tırnaklı ete rastlandı.